Pakastekuivatun retkiruoan valmistus retkellä 1.0-ohje

Pakastekuivatun retkiruoan valmistus retkellä 1.0-ohje

Jos pakastekuivattujen retkiruokien valmistaminen on uusi asia, tai pieni muistinvirkistys on paikoillaan, kannatta lukaista alla olevat ohjeet tai katso vaikka oheinen ohjevideo, niin ei mene sormi suuhun ja nälkäkiukku pääse yllättämään kesken reissun!

Kaikkien retkiruoat.fi ruokapussien takana on suomen- ja ruotsinkielinen valkoinen etiketti, jossa on tiedot ruoan ainesosista, ravintosisällöstä ja valmistamisesta. Nämä tiedot vaihtelevat jokaisen ruokalajin kohdalla eli muista lukea ainakin valmistusohjeet ennen aloittamista. Pääasiallisesti tarvitset keitettyä vettä retkiruokiemme valmistamiseen, mutta halutessasi voit valmistaa aterian myös kylmään veteen, mutta tällöin haudutusaika on 15-30 minuuttia.

Valmistaudu herkulliseen retkiruoka-ateriaan varaamalla mukaasi riittävä määrä vettä sekä juotavaksi että retkiruokaasi. Voit tarkistaa ruokasi tarvitseman vesi määrän ennakkoon vaellusruokapussien takaetiketin vasemmasta alalaidasta tai nettisivuiltamme. Jos et satu vaeltamaan puhtaiden vesien äärellä, säästyt onnekkaasti veden kantamiselta, muussa tapauksessa se on tietenkin sinulla mukana rinkassasi tai repussasi. Lyhemmille retkille on näppärää keittää vettä valmiiksi kotona termospulloon. Näin taakkasi kevenee keittovälineiden verran, aikaa ei tuhraannu veden keittämiseen ja samasta vedestä voit vaikka haudutella makusi mukaisen lämpimän juoman sopivassa välissä. Pidemmillä vaelluksilla veden keittäminen onnistuu tietysti mukana kannettavalla keittimellä tai jopa avotulella, kun se on sallittua. Tulenteon ABC kannattakin kerrata, jos mielii polttaa nuotiota reissussa.

Kun retki on siinä vaiheessa, että ruokaa pitää saada ja mieluiten heti, varaa retkimuonapussi, keitetty vesi ja lusikka/haarukka lähellesi. Tarkista pussista kuinka paljon vettä siihen menee. Tämä tieto löytyy sekä desilitroina, että tasonumerona pussin takatarran vasemmasta alalaidasta. Tasonumero on näppärä apu, ja se viittaa pussin sisälle painettuun asteikkoon 1-9 eli kertoo mihin saakka veden pinnan tulisi nousta pussissa, kun vettä on sopivasti.

Avaa seuraavaksi retkiruokapussi ylälaidan katkaisulokoa avuksi käyttäen ja laita suikale talteen. Kurkkaa sisälle ja katso sieltä vesitason asteikko. Laita vaellusruokapussi tukevalle pinnalle ja kaada siihen lähes ohjeenmukainen vesimäärä. Sekoita pussin sisältö huolellisesti (muista kulmat!) ja lisää tarpeen mukaan vettä. Sulje pussi huolellisesti painamalla ylälaidan suljin kiinni napakasti. Halutessasi voit vähän ravistaa pussia sekoittumisen varmistamiseksi, mutta muista tällöin olla extrahuolellinen sen sulkemisessa.
Vesitason osoittavat viivat retkiruokapussin sisällä

Anna ruoan tekeytyä, pehmetä ja muhia retkiruokapussissa annetun ohjeen mukaan. Kuumalla vedellä tähän menee 5-8- minuuttia riippuen ruokalajista ja kylmällä vedellä yleensä 15 minuuttia. Avaa pussi ja nauttimaan! Bon Appétit!

Muistathan, että tyhjän retkiruokapussin voi hävittää leirinuotiossa tai kierrättää energiajakeen joukossa. Jos pussiin on jäänyt paljon ruokajäämiä, kannattaa se kantaa takaisin sivistyksen pariin ja kierrättää energiajakeena.

Tiivistettynä

  1. Lisää retkiruokapussiin kuuma vesi merkkiviivaan saakka.
  2. Anna hautua 5-8 minuuttia.
  3. Nauti ateria suoraan pussista tai kauniilta lautaselta.
  4. Tyhjän pahvipakkauksen voi polttaa tai kierrättää energiajakeessa

 

 

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.

Tutustu tuotteisiimme

1 / 4