7 vinkkiä pakastekuivatun retkiruoan onnistuneeseen ennallistamiseen

7 vinkkiä pakastekuivatun retkiruoan onnistuneeseen ennallistamiseen

7 vinkkiä pakastekuivatun retkiruoan onnistuneeseen ennallistamiseen

Valmiit pakastekuivatut retkiruoat ovat käteviä ja kevyitä kuljettaa mukana, mutta joskus niiden ennallistaminen voi olla haastavaa. Tässä seitsemän yleistä virhettä ja vinkit niiden välttämiseksi, jotta saat parhaimman mahdollisen kokemuksen retkiruoat.fi:n pakastekuivatuista herkuista.

1. Veden lämpötila

Virhe: Käytät kylmää tai haaleaa vettä, mikä hidastaa retkiruoan ennallistumista.

Vinkki: Käytä aina kiehuvaa tai hyvin kuumaa vettä. Tämä nopeuttaa ennallistumisprosessia ja varmistaa, että ruoka ja kaikki sen ainesosat imevät veden kunnolla ja muuttuvat pehmeiksi. HUOM! Jos käyttämäsi vesi on haaleaa tai kylmää, pidennä haudutusaika vähintään tuplaksi ja maistele aina välissä!

Kermainen sienipasta retkiruoka ja trangia

2. Liian vähän vettä

Virhe: Lisäät retkiruokapussiin liian vähän vettä, jolloin ruoka jää kuivaksi ja kovaksi.

Vinkki: Lue pakkauksen ohjeet huolellisesti ja mittaa tarvittava määrä vettä mahdollisimman tarkasti käyttäen pussin sisällä olevaa mittataulukkoa. Jos et ole varma, laita ensin hieman vähemmän vettä ja lisää kuumaa vettä haudutuksen lopussa tarvittaessa, kunnes saat halutun koostumuksen. 

3. Liikaa vettä

Virhe: Lisäät pakastekuivattuun vaellusruokaan liikaa vettä, jolloin ruoka muuttuu vetiseksi ja mauttomaksi.

Vinkki: Mittaa vesi tarkasti ohjeiden mukaan tai käytä retkiruokapussin sisällä olevaa taulukkoa. Jos olet lisännyt liikaa vettä, anna ruoan seistä hieman pidempään tai valuta ylimääräinen vesi pois ennen syömistä.

Retkiruokapussin vesimäärän mittataulukko

4. Liian lyhyt odotusaika

Virhe: Et anna retkiruoan seistä tarpeeksi kauan, jolloin se jää osittain kuivaksi ja kovaksi.

Vinkki: Seuraa ruokapakkauksen ohjeissa annettua odotusaikaa ja huomioi myös veden lämpötila. Normaalisti n.8 minuuttia riittää, mutta jos ruoka tuntuu vielä kovalta, anna sen seistä hieman pidempään.

5. Epätasainen sekoittaminen

Virhe: Et sekoita retkiruoka-annostasi kunnolla, jolloin osa jää kuivaksi, osa vetiseksi, osa mauttomaksi ja osassa liian mausteiseksi.

Vinkki: Mausteet laskeutuvat säilytyksessä retkiruokapussin pohjalle, joten kannattaa ravistella pussia ennenkuin avaat sen ja lisäät siihen vettä. Muista myös sekoittaa retkiruoka hyvin heti, kun olet lisännyt veden. Tämä varmistaa, että vesi jakautuu tasaisesti kaikkialle ja ruoka ennallistuu yhtenäisesti.

Hyvin ennallistettu retkiruoka härkäpataa riisillä ja sienillä valmiina lusikassa.

6. Pakkaus ei ole kunnolla kiinni

Virhe: Et sulje retkiruokapakkausta kunnolla, jolloin lämpö karkaa ja ruoka ei ennallistu oikein.

Vinkki: Sulje ruokapakkaus tiiviisti käyttämällä sen ylälaidassa olevaa suljinmekamismia. Tämä pitää lämmön sisällä ja auttaa ruoan ennallistumista.

7. Huonolaatuinen vesi

Virhe: Käytät vettä, jossa on epämiellyttävä maku tai haju, mikä vaikuttaa retkiruoan makuun.

Vinkki: Käytä aina puhdasta vettä. Jos olet luonnossa, varmista, että keität veden tai puhdistat sen muilla keinoin.

Omena-vadelma jälkiruokapaistos, retkiruoka kierrätettävässä pussissa lumisella kalliolla, edessä lasinen vesipullo.

Yhteenveto

Pakastekuivattu retkiruoka on erinomainen valinta retkeilyyn ja vaelluksille, kunhan sen ennallistamiseen kiinnitetään huomiota. Välttämällä yleisimmät virheet ja noudattamalla näitä vinkkejä, voit nauttia maukkaista ja ravitsevista aterioista luonnon helmassa. Nauti retkistäsi ja syö hyvin!

Tutustu valikoimaamme Retkiruoat.fi löytääksesi herkullisen kattauksen pakastekuivattuja ruokia seuraavaa seikkailuasi varten!

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.

Tutustu tuotteisiimme

1 / 4